Home > Blog

50% volwassen medicatiegebruikers vormen mogelijk gevaar in verkeer

De titel geeft het eigenlijk al aan, in totaal slikt de helft van de volwassen medicijngebruikers bepaalde medicatie welke invloed kan hebben op de rijvaardigheid. Veel mensen nemen ook gewoon deel aan het verkeer en dat is levensgevaarlijk voor hen, maar ook voor anderen in het verkeer. Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft dit bekend gemaakt. Het zou dan met name gaan over medicatie die een grote invloed heeft op de rijvaardigheid, waarbij het zelfs zo erg is dat patiënten dan gewoon tijdelijk of helemaal niet mogen rijden. Met name uit onwetendheid stappen veel mensen in de auto, maar hoe kan dat?

Snorfietsers: helm verplicht vanaf 1 januari 2023

Rijd je op een snorfiets? Dan is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om een helm te dragen. Niet iedereen is hier blij mee, veel mensen vinden het geen pretje om een helm op te hebben tijdens het rijden. Maar de reden dat het verplicht is, heeft toch alles te maken met onze eigen veiligheid. Ook al ziet het er dan niet charmant uit, mocht er een ongeluk gebeuren is je hoofd in ieder geval beter beschermd tegen de val. Het advies is ook om je er maar zeker aan te houdenwant als je geen helm op hebt en ze houden je aan, dan kun je een boete krijgen van €100. Zeg nou zelf, daar kun je toch genoeg andere leuke dingen voor doen? Kies daarom ook voor je veiligheid en draag een helm als je op je snorfiets gaat rijden!

Oefen gratis ons auto theorie examen

In ons demo examen oefen je vijf vragen zodat je kunt zien of alles goed werkt op jouw computer, tablet of telefoon. Wij hebben alle soorten CBR vragen in onze uitgebreide database zitten zodat je je optimaal kunt voorbereiden.

Gratis demo