Je examen snel en eenvoudig regelen met Mijn CBR

Als je een theorie of praktijkexamen wilt regelen dan kun je dat doen met een speciale dienst van het CBR genaamd Mijn CBR. Het is heel snel en makkelijk te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is naar mijn.cbr.nl te gaan en in te loggen. Inloggen op de website doe je met je DigiD. Beschik je nog niet over een DigiD dan moet je naar de DigiD website gaan om deze op te vragen of aan te maken. De website van DigiD is digid.nl.

Gebruik altijd je eigen DigiD om in te loggen bij Mijn CBR

Het is even goed opletten als je gegevens gaat gebruiken via een openbare computer. Daarnaast moet je nooit de DigiD inlog van een ander persoon gebruiken. Dat betekent dus niet van vreemden, maar ook niet van je ouders, kinderen, zus of broer. Je DigiD gegevens zijn alleen strikt persoonlijk en moet je nooit delen met anderen. Is het niet mogelijk om een DigiD te krijgen dan kan je van de CBR klantenservice een formulier aanvragen voor het auto, scooter of motor theorie examen. Dit doe je via Mijn CBR. Werkt dat niet en kan je niet inloggen bij Mijn CBR dan ligt dat waarschijnlijk aan je internet browser. CBR ondersteunt internet browsers zoals Google Chrome, Internet Explorer 8,9 en 10 en Firefox 5+. Zorg dat je altijd de laatste versie van je internet browser hebt. Let op dat als je het theorie aanvraagt je alvast goed de theorie onder de knie hebt en zelfs al wat oefen theorie examens hebt gemaakt. Via onze website kun je heel makkelijk online theorie leren en is een stuk leuker dan een leerboek.

Waarvoor gebruik je Mijn CBR?

Heb je goed de theorie geoefend via onze online leeromgeving dan kun je het theorie examen aanvragen. Je kunt het examen heel makkelijk aanvragen door naar mijn.cbr.nl te surfen en in te loggen. Het is mogelijk om via Mijn CBR theorie examen aan te vragen voor auto, scooter of motor. Wil je een individueel examen of een examen met een tolk dan kan alleen je rijschool het examen aanvragen.

Het resultaat van het examen inzien

Mijn CBR heeft ook de mogelijkheid om resultaat in te zien van je gemaakte theorie examens. Je kunt de categorie opvragen waarvoor je het examen hebt opgedaan. Ook is het mogelijk het examen in te zien, resultaten bekijken en het bekijken van de geldigheidsduur van het resultaat. Daarnaast is er een overzicht van behaalde diploma’s en certificaten.