CBR informatie

Hogere vasten lasten? Met deze 6 tips bespaar je op jouw autoverzekering

De onzekerheid over de energieprijzen blijft nog even hangen, maar de dagen worden inmiddels al kouder. Hoe houd je in deze tijd dan alsnog jouw vaste lasten zo laag mogelijk? We helpen de autobezitters onder ons de winter door met de volgende zes bespaartips.

Lees meer

Snorfietsers: helm verplicht vanaf 1 januari 2023

Rijd je op een snorfiets? Dan is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om een helm te dragen. Niet iedereen is hier blij mee, veel mensen vinden het geen pretje om een helm op te hebben tijdens het rijden. Maar de reden dat het verplicht is, heeft toch alles te maken met onze eigen veiligheid. Ook al ziet het er dan niet charmant uit, mocht er een ongeluk gebeuren is je hoofd in ieder geval beter beschermd tegen de val. Het advies is ook om je er maar zeker aan te houdenwant als je geen helm op hebt en ze houden je aan, dan kun je een boete krijgen van €100. Zeg nou zelf, daar kun je toch genoeg andere leuke dingen voor doen? Kies daarom ook voor je veiligheid en draag een helm als je op je snorfiets gaat rijden!  

Aandacht voor helm verplichting

Als snorfietser ben jij erg vatbaar in het verkeer. Er is daarom ook een speciale campagne gestart genaamd ‘Helm op’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is de bedoeling om snorfietsers en hun passagiers alert te maken op de helmplicht per januari 2023. BRON: https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/snorfietsers-verplicht-helm-op.htm

Lees meer

50% volwassen medicatiegebruikers vormen mogelijk gevaar in verkeer

De titel geeft het eigenlijk al aan, in totaal slikt de helft van de volwassen medicijngebruikers bepaalde medicatie welke invloed kan hebben op de rijvaardigheid. Veel mensen nemen ook gewoon deel aan het verkeer en dat is levensgevaarlijk voor hen, maar ook voor anderen in het verkeer. Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft dit bekend gemaakt. Het zou dan met name gaan over medicatie die een grote invloed heeft op de rijvaardigheid, waarbij het zelfs zo erg is dat patiënten dan gewoon tijdelijk of helemaal niet mogen rijden. Met name uit onwetendheid stappen veel mensen in de auto, maar hoe kan dat?

Meer aandacht voor medicatie uitleg Het instituut geeft aan dat het van belang is dat er meer informatie verstrekt moet worden door zorgverleners over wat de effecten zijn van bepaalde medicijnen op je rijvaardigheid.

Om welke medicatie het gaat is heel verschillend. Zo bestaan er oogdruppels waarmee mensen tijdelijk niet mogen rijden. Dit komt omdat deze maar heel kort effect hebben op je rijvaardigheid. Maar je hebt ook zwaardere medicijnen waaronder Oxazepam. Mensen krijgen dit om beter te slapen of om te kalmeren. In totaal heeft dit middel 16 uur lang invloed op je rijvaardigheid. Je moet je er dan dus van bewust zijn dat je al die uren geen auto mag rijden, maar veel mensen weten het niet. Daarom moet er meer aandacht komen over het gebruik van medicatie en de invloed op je rijvaardigheid. Bij twijfel of je met jouw medicatie mag rijden of niet, raadpleeg een arts of apotheker. Stap pas bij duidelijkheid in de auto (als je met je medicatie MAG rijden natuurlijk)! BRON: https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/ivm-helft-volwassen-medicijngebruikers-slikt-medicijn-met-invloed-op-rijvaardigheid.htm

Lees meer
2 weken
21.99
Bestellen